Ortopan, digitalni snimak zuba, cena, Beograd (Voždovac)

Ortopan snimak za samo nekoliko minuta bez čekanja i zakazivanja, ortopan cena od 2000 dinara, besplatan parking, Ustanička 170v

064/9999-489

digitalni ortopan radiološki snimak svih zuba i cele vilice

Ortopantomogram- skraćeno ortopan

Sinonim za digitalni ortopantomogram je ortopan, panoramski snimak zuba, panoramska dentalna radiografija, skraćeno OPT. Ova vrsta snimanja zuba predstavlja  i dalje zlatni standard u radiološkoj dijagnostici i najčešće je tražen od strane stomatologa.

Kako izgleda snimanje ortopana?

     Za snimanje nije potrebno zakazivanje, nije neophodno da se pacijenti najavljuju. Sama procedura je vrlo brza. Pre snimanja je potrebno ukloniti minđuše, metalne šnale ili ukrase u kosi, ogrlice od metala i/ili tvrdog materijala, eventualno izvaditi zubne proteze. Ako je pacijent, na primer, krenuo da obavi snimanje sa posla i svratio da nešto pojede u pekari – nije obavezno i neophodno da opere zube pre intervencije jer to neće uticati na kvalitet snimka.
U našem centru snimanje se obavlja u sedećem položaju jer se tako osoba manje pomera tokom snimanja pa su snimci kvalitetniji i sama procedura je udobnija za pacijenta.

 

Koliko traje procedura?

Samo snimanje, pošto se obavi priprema i pacijent zauzme ispravan položaj na aparatu, traje oko desetak sekundi. Izrada snimka je praktično odmah – u roku od 2 do 3 minuta.

Primeri ortopan snimaka

običan ortopan snimak

ortopan snimak sa mindjusom na levom uvetu

ortopan snimak sa minđušom

ortopan snimak sa protezom na prednjim gornjim zubima

ortopan sa protezom

ortopan snimak uraslih umanjaka na donjoj vilici

ortopan impaktirani umnjaci

ortopan snimak sa pirsingom

pirsing i ortopan snimak

dečiji ortopan sa mlečnim zubima

ortopan snimak kod dece